Aquapri

Domicil designet af Arkimentor

Arkimentor står bag designet af Aquapri's nye faciliteter til 65 mio. kr., der opføres på "Gartnerkolonien" ved Vejen, og skal anvendes til produktion af Sandart.

 

Designet af bygningen bygger på samhørighed med den omgivende natur, og kommer til at fremstå som et byggeri, der er løftet op af jorden som en bakke der hælder mod syd.

 

Tagfladen er belagt med græs, hvorved terrænet løftes op over produktionsbygningen, og sammen med træer og søerne indpasses bygningen bedst muligt ind i naturen.

Det er ikke kun bygningsdesignet der har er grøn, for produktionen har 100% recirkulation af vandet, der renses af et internt filtersystem, så affaldsstofferne filtreres fra og vandet genbruges.

Der er også designet store områder med solpaneler, i form som søer, på den sydvendte tagflade , så bygningen også på sigt kan blive selvforsynende med strøm.

Visualiseringer af Aquapri

Klik på billederne for at forstørre

Visualiseringsfilm af Aquapris nye byggeri